Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Jamgyökér – elixír változókorban lévő hölgyeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 03.
A jamgyökér nagyon hatékony a menopauza tüneteinek enyhítésében. Kiválóan csillapítja a hasi görcsöket, a fejfájást, csökkenti az ingerlékenységet. A kínaiak szerint rendszeres fogyasztása élénkíti az intellektust, és az életünket is meghosszabbítja.
Tovább...
 
Éjszakai akadályversenyre várják ötfős diákcsapatok jelentkezését Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
Idén is megrendezi éjszakai akadályversenyét a Székesfehérvári Diáktanács. Ezúttal a Sóstó Természetvédelmi Területen lesz a bátorsági és ügyességi próba október 11-én, pénteken 18.00 és 22.00 óra között. A jelentkezéseket ugyanezen a napon 12.00 óráig fogadják.
Tovább...
 
Kínai bazsalikom: dísznövény, gyógynövény, fűszer és zöldség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 03.
A kínai bazsalikomot Európában sokáig dísznövénynek nevelték, a kínai, koreai, indiai és japán gyógyászatban pedig már évezredekkel ezelőtt használták meghűlés ellen, a köhögés csillapítására, allergia észlelésekor, görcsoldásra, szülési fájdalmak enyhítésére, az emésztés javítására. A magjából nyert olaj a festékiparegyik alapanyaga, a lenolajhoz hasonlóan is hasznosítja több iparág, a belőle készült szappan pedig enyhíti a viszketést.
Tovább...
 
Szabadtéri fotókiállítás nyílt a Kossuth-udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 03.
„Utcza-kép" címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt szerdán Kiss László „kislaci” fotográfus munkáiból a Kossuth-udvarban. A hat fekete-fehér, kisfilmre készült kép közvetlen lakókörnyezetünkben készült: az Aszalvölgyben, a Csúcsos-hegy lábánál. Ezzel a kiállítással egy új, belvárosi programsorozat indul a Kossuth utcai belső udvarban.
Tovább...
 
Letették esküjüket a bírósági ülnökök Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 03.
Ünnepélyes keretek között tett esküt a Városházán az a hat bírósági ülnök, akiket a fiatalkorúak büntető ügyében eljáró bírósághoz választott meg Székesfehérvár Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre és a Székesfehérvári Járásbíróságra. Esküjüket dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Spannárné dr. Csatári Zsuzsanna elnökhelyettes és dr. Gerber Csilla elnök előtt tették le.
Tovább...
 
Kilencedikesek gyakorolták az újraélesztést Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 03.
A „TEVAgy a Hős!” program már hagyomány az I. Istvánban: az újraélesztés technikáját sajátíthatták el és gyakorolhatták  a kilencedikesek. Klupács Péter mentős nemcsak a jó technikára hívta fel a figyelmet, hanem a segítségnyújtáshoz szükséges bátorságra is. A népszerűsítő program célja, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkeztéig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.
Tovább...
 
A Dankó Rádió országjáró műsorával köszöntötték a szépkorúkat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
A Dankó Rádió országjáró zenés műsorával köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata a város szépkorúit az idősek világnapja alkalmából. Szerdán délután az Alba Regia Sportcsarnokba várták a vendégeket, akiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a város nevében, majd a rádió sztárjainak ünnepi műsora következett örökzöld, közkedvelt slágerekkel.
Tovább...
 
Trianonról szóló három előadás lesz még a Kodolányi Szabadegyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
Trianon 99 mottóval folytatódik év végéig a Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme. Novemberben kettő, decemberben egy előadásra várják az érdeklődőket a tudományos-ismeretterjesztő programsorozat szervezői.
Tovább...
 
Az őszi erdő veszélye: a kullancs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 02.
A kullancsok tavasszal és ősszel érik el szaporodásuk csúcsát. A nőstények aktivitását befolyásolja a napsugárzás, a páratartalom és a nedvesség. A langyos őszi időjárás és a páradús (eső utáni) környezet idillikus számukra.
Tovább...
 
Ablonczy Balázs Trianonról szóló előadásával folytatódik a Szabadegyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 02.
Folytatódik a Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme programsorozat Trianon 99 mottóval ebben a tanulmányi félévben is. Legközelebb október 2-án, szerdán délután Ablonczy Balázs neves történész előadását kísérhetjük figyelemmel.
Tovább...
 
Fejér megye az esélyek tükrében – konferencia a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 02.
Helyi önkormányzati vezetők, önkormányzati képviselők és az esélyegyenlőségben érintett intézmények képviselőinek részvételével rendezték meg a Fejér megye az esélyek tükrében című konferenciát a Megyeházán. Az eseményen a felzárkóztatással, az esélyteremtéssel, a különféle fejlesztésekkel és pályázatokkal, illetve a jó gyakorlatokkal kapcsolatos kérdésekről hallgattak meg országos, megyei és városi kitekintésű előadásokat a résztvevők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8394 - 8404 / 20496